Βιογραφικό

DSC_8989

Σοφία Δ. Παρλαβάντζα MD, MSc.

Μετά από σπουδές στο Ludwig-Maximilian Universitaet του Μονάχου και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών απόκτησε το Πτυχίο της Ιατρικής το 2007.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Κλινική της Θωρακοχειρουργικής, Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Ενδοκρινών Αδένων του Florence Nightingale Krankenhaus Düsseldorf υπό τη διεύθυνση του Prof. K-H. Schultheiss.

Πραγματοποίησε την πλήρη ειδικότητα της ωτορινολαρυγγολογίας στο Νοσοκομείο Hellersen Lüdenscheid, Ακαδημαική Κλινική του Πανεπιστημίου της Βόννης, υπό τη διεύθυνση του Dr. H. Davids, γνωστού για τα χειρουργικά σεμινάρια φωνοχειρουργικής με live αναμεταδόσεις στη Διεθνή Ιατρική Έκθεση Medica Düsseldorf.

Klinikum Lüdenscheid – Akademisches Lehrkrankenhaus Univ.Bonn – Märkische Kliniken GmbH

Το Μάιο του 2013 αποκτά μετά από εξετάσεις τον τίτλο της Ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολόγου, Χειρουργού Κεφαλής-Τραχήλου από την Ärztekammer WestfalenLippe. Συνετέλεσε ως ειδικευμένη πλέον στην ίδρυση της Ωτορινολαρυγγγολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Vilingen-Schwenningen, όπου εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα υπό τη διεύθυνση του PD O. Reichel.

Schwarzwald-Baar-Klinikum Villingen-Schwenningen , akademisches Lehrkrankenhaus der Universität Freiburg

Στη συνέχεια, ιδιώτευσε σαν συνεργάτης του πολυιατρείου MVZ-Westpfalz τελώντας μεγάλο αριθμό χειρουργείων κεφαλής/τραχήλου αλλά και πλαστικής προσώπου τόσο στην Κλινική Mediceum αλλά και στην Κλινική Nardini, έχοντας συνεργασία για την περίθαλψη ασθενών της αεροπορικής νατοικής βάσης του Rammstein.

MVZ Westpfalz

Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ulm παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ESMO (European Society for Medical Oncology) και αποκτώντας τον τίτλο Master of Science in Advanced Oncology.

Της προσφέρεται θέση στο Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής της Κλινικής, Ογκολογικό Κέντρο Κεφαλής Τραχήλου Fachklinik Hornheide Münster, όπου εντάχθηκε στην ομάδα των Ωτορινολαρυγγολόγων
και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών υπό τη διεύθυνση του Prof.Dr.Dr. M.Klein. Εκεί ειχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τα υπόλοιπα τμήματα της κλινικής (Δερματολογία, Πλαστική Χειρουργική, Ογκολογία) και να αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά στα πλαίσια της επανορθωτικής και αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Fachklinik Hornheide Münster

Συνεργάστηκε με τον ρινοπλαστικό Ulrich Möckel o οποίος ιδιωτεύει στο Münster και το Φεβρουάριο του 2016 κατόπιν εξετάσεων στην Ärztekammer Westfalen Lippe αποκτά τον τίτλο της εξειδίκευσης της Πλαστικής Χειρουργικής στον τομέα της Κεφαλής και του Τραχήλου (Facial Plastic & Reconstructive Surgery).

Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αγίου Αλεξάνδρου 3, 17561 Παλαιό Φάληρο.


Από το 2014 είναι ενεργό μέλος του

eafps

Το ιατρείο

Νέα & Ενημερώσεις